herbaty richmont

Herbata w gastronomii

Herbata jest jednym z tych napojów, który po kawie zajmuje najbardziej zaszczytne miejsce wśród upodobań Polaków. Prowadząc lokal gastronomiczny warto wyjść naprzeciw oczekiwaniom klientów i zaoferować w menu tym samym herbatę. Czy jeden rodzaj herbaty będzie jednak wystarczający?

Wraz ze zmieniającymi się trendami w społeczeństwie, coraz mniej osób wybiera tradycyjną czarną herbatę na rzecz herbat smakowych oraz innych rodzajów herbaty. W menu restauracyjnym warto mieć pogrupowane rodzaje herbat począwszy od tradycyjnych, a skończywszy na najbardziej ekstrawaganckich doznaniach smakowych – niemal każda z nich znajdzie swojego klienta.

Jakiej firmy herbaty?

Wśród restauratorów, którzy herbatę traktują jedynie jako dodatek do właściwego menu restauracji, można zauważyć, że największą popularnością cieszą się torebkowe herbaty richmont, które łączą w sobie elegancję podania (w szczególności estetyczne opakowanie) oraz dobre walory smakowe. Jeżeli jednak zależy nam na szerszym zakresie herbaty niż gotowe produkty marki richmont, warto postawić na herbatę sypaną. Wymaga to co prawda znacznie większych nakładów w restauracji, jednak może odwdzięczyć się przyciągnięciem nowej klienteli.

Podsumowując, decydując się na wprowadzenie herbaty w naszym lokalu, warto zrobić to z głową.

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *